I: OVERTURE vanaf CAPE SATA

KYUSHU

Vanuit Tokio reis ik naar het zuidelijke eiland Kyushu om hier in de stad Kagoshima mijn fiets te halen. Vervolgens vertrek ik naar mijn startpunt: Cape Sata; het meest zuidelijke puntje. Kyushu is het derde grootste eiland van Japan. Door het subtropische klimaat en de grote vulkanische activiteit is het de perfecte plek voor veel landbouw. Rijst, soja, thee, tabak en zoete aardappels zijn de belangrijke producten.

Eind februari vertrek ik vanaf Cape Sata en doorkruis ik het zuidelijke deel van Kyushu. In de eerste zes dagen van mijn reis kom ik langs verschillende plekken, zoals: Minamiosumi, Kushima, Miyazaki, Nobeoka en Usuki. Vanaf Usuki zal ik vervolgens de ferry nemen naar het volgende eiland van Japan: Shikoku

SHIKOKU

Shikoku staat voornamelijk bekend om de 88-tempelroute. Een pelgrimstocht van 1400 km waarbij men het hele eiland rondgaat en, zoals de naam al verklapt, 88 tempels bezoekt. Wat eten betreft, is Shikoku de perfecte plek voor udon-noodles. Daarnaast is het klimaat op dit eiland perfect voor citrusvruchten zoals de yuzu en de mikan. Helaas zal Shikoku waarschijnlijk maar 4 dagen mijn thuis zijn en het eerste deel van de reis zal eindigen in de havenstad Imabari. Het startpunt van de befaamde Shiminami Kaido.