III: TRIP langs MEMORY LANE

HONSHU

Honshu; het grootste eiland wat ik moet zien te doorkruisen. Eigenlijk liggen alle bekende plekken en steden op een relatief klein deel van Honshu. Het gros van de toeristen zal niet noordelijker komen dan Tokio en niet westelijker dan Hiroshima. Hiertussen liggen Kyoto, Nara en Osaka. Honshu zorgt voor 60 procent van de totale oppervlakte van Japan en is ongeveer 1300 kilometer lang. Het hoogste punt van Japan ligt ook op Honshu, de bekende vulkaan mt. Fuji. De route zal na Kyoto lopen langs het Biwa-meer (zie het kaartje). Dit is het grootste meer van Japan, met een lengte van maar liefst 64 kilometer.

Tijdens deze etappe van mijn tocht zal ik de kust van de Japanse binnenzee verruilen voor de kust van de Japanse zee, ook wel Oostzee genoemd. De steden die langskomen zijn: Osaka, Nara, Kyoto, Shiga en Tsuruga. Mocht er onderweg echter iets gebeuren waardoor ik vertraging oploop, is dit het enige deel van de reis om in te lopen. Zo ligt Nara bijvoorbeeld niet direct op de route, maar is het wel een stad waar ik jullie graag iets van laat zien in de video’s.

GOED OM TERUG TE ZIJN

1,5 jaar later. Weer terug op dezelfde plekken. Nara. Kyoto. Osaka. Veel herinneringen. Veel mooie herinneringen. In de zomer van 2018 was ik, 6 weken lang, samen met twee van mijn allerbeste vrienden op reis door Japan. Absoluut een reis om nooit te vergeten, met prachtige gebeurtenissen. Zo halverwege de fietstocht zullen deze plekken mij doen terugdenken aan deze gebeurtenissen. Zal dit mij extra kracht geven of juist nog meer breken, aangezien dit een cruciaal moment gaat zijn in de reis. We gaan het merken…