IV: een NIEUWE KUST

DE JAPANSE ALPEN

Aangekomen in Tsuruga zal voor het eerst de Japanse zee in beeld komen. Langs deze kust zal maar liefst 900 kilometer moeten worden afgelegd. Niet alleen Japan, maar ook Rusland, Noord- en Zuid-Korea grenzen aan deze zee. Dit is bovendien de plek waar de twee raketten vanuit Noord-Korea in geland waren in 2019. Tijdens het eerste stuk naar Niigata, zal de Japanse zee continu rechts van mij liggen. Aan mijn rechterhand zullen zich de Japanse alpen voorbij scheren. Vanaf Tsuruga krijg ik de keuze om de route ook door de alpen te laten lopen zonder meer kilometers te maken.

Dit betekent echter wel dat ik ontzettend zware bergritten te verduren krijg. Grote kans dat ik dus toch voor de kustroute ga. Tijdens het vierde deel van de reis kom ik langs plaatsen als: Awara, Kanazawa, Toyama, Itoigawa, Kashiwazaki en Niigata. 

ONSEN

Omdat ik gedurende bijna de hele tocht zal gaan wildkamperen, ben ik genoodzaakt om ofwel niet te douchen of gebruik te maken van onsens. Onsens zijn openbare heetwaterbaden waarbij het water vaak afkomstig is uit geisers. Deze gescheiden baden mag je alleen naakt betreden en je dient je hiervoor volledig te wassen met een klein houten kruikje water. Japan is een vulkanisch actief land waardoor duizenden onsens te vinden zijn, en zeker in de steden en dorpen rondom de Japanse alpen in er volop de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Dit zal dus het schoonste deel worden van de reis.