VI: HOKKAIDO en de FINALE

HOKKAIDO

Het Noordelijke eiland Hokkaido zal de laatste beproeving worden. Zoals ik op de vorige pagina benoemde, is dit een steeds populairdere bestemming aan het worden voor jongere toeristen. Op deze manier proberen ze de grote groepen toeristen te ontlopen. De reden hiervoor is voornamelijk de natuur en in het bijzonder de nationale parken. Veel Japanners trekken in de winter en het voorjaar naar Hokkaido om te wintersporten. Op het moment dat ik vertrek vanuit het zuiden zal in Hokkaido nog sneeuw liggen. Hopelijk is dit begin april zo goed als verdwenen anders staan er behoorlijk koude nachten op mij te wachten in mijn tentje.

In Hokkaido zal ik helaas de grootste stad Sapporo moeten overslaan, hoogstens zal ik vanaf een afstand de stad zien liggen. Wel kom ik door: Hakodate, Yakumo, Iwanai, Otaru, Mashike, Teshio en Wakkanai (het stadje met het monument van Cape Soya).

RUSLAND IN ZICHT

Ga ik het redden? 590 kilometers zullen moeten worden afgelegd in 7 dagen om op tijd de finish te behalen. Tenminste dat is het geval als alles volgens planning loopt. Mocht ik al meer kilometers gemaakt hebben dan verwacht, wordt de eindsprint minder zwaar. Ben ik echter tegen veel tegenvallers aangelopen… laten we daar maar niet over nadenken. Hoe dan ook eindigt de reis hier. Hopelijk bij het noordelijkste puntje van Japan; Cape Soya. Met uitzicht op Rusland. Hier eindigt ook de inzamelingsactie voor ‘Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis’. Met jullie hulp kan dit voor jullie, het Emma kinderziekenhuis en mij persoonlijk een magisch moment worden.