HET PLAN

OVER MIJ

Mijn naam is Mischa Lamping, ik ben 25 jaar en woon op NDSM in Amsterdam-Noord. Ik ben opgegroeid in Oudkarspel, een klein dorp in de buurt van Alkmaar. Na mijn middelbare school werd mijn droom werkelijkheid en werd ik aangenomen op de Nederlandse Filmacademie. In juli 2018 heb ik daar mijn studie montage afgerond en sindsdien werk ik als freelance editor aan veel verschillende producties voor zowel televisie als de bioscoop.

25 jaar geleden werd ik 10 weken te vroeg geboren in het Amsterdams Medisch Centrum. Na mijn geboorte bleek ik NEC, een veelvoorkomende darmaandoening bij premature kindjes, te hebben. Ik moest direct worden geopereerd en kreeg een stoma aangebracht. Na drie maanden op de afdeling neonatologie en vele operaties mocht ik eindelijk naar huis, tot grote vreugde van mijn ouders. Dankzij het AMC en haar doktoren ben ik in leven gebleven.

WAT GA IK DOEN?

Van februari t/m april 2020 ga ik van het meest zuidelijke naar het meest noordelijke puntje van Japan fietsen, 2500 km in totaal. En jij kan met mij mee! Iedere 2 dagen zet ik een video online waarin niet alleen mijn fietstocht te volgen is maar ook krijg je informatie over de plekken waar ik kom, interviews, en nog veel meer.

WAAROM STICHTING STEUN EMMA?

Dit project staat volledig in het teken van een inzamelingsactie voor ‘Stichting Steun Emma’. Het Emma Kinderziekenhuis is de kinderafdeling van het AMC. De stichting zamelt geld in om zo punten te ontwikkelen waar het ziekenhuis en de overheid geen middelen voor hebben, denk aan voorzieningen voor kinderen en ouders, psychosociale zorg en innovatief wetenschappelijk onderzoek. Dankzij deze extra middelen kunnen de kinderen zich verder ontwikkelen en leren omgaan met hun ziekte.

Momenteel is het grootste project een vernieuwde afdeling voor de IC Neonatologie, waar ik 25 jaar geleden zelf ook heb gelegen. Alle kinderen zullen na de verbouwing een eigen kamer krijgen en door alle andere ontwikkelingen zal het een van de beste afdelingen Neonatologie worden van heel Europa. Voor zowel het kind als de ouders gaat dit een belangrijke stap zijn voor het Emma Kinderziekenhuis. Mijn ouders hebben mij veel verteld en voor hun en alle ouders die hetzelfde meemaken blijkt het een enorm stressvolle, angstige en emotionele periode te zijn. Ongeacht de uitkomst houden ouders vaak blijvende mentale gevolgen eraan over.