STICHTING STEUN EMMA KINDERZIEKENHUIS

Hieronder vind je meer algemene informatie over het Emma Kinderziekenhuis en haar stichting. Voor meer info ga naar: 

HET EMMA KINDERZIEKENHUIS

In het Emma Kinderziekenhuis kunt u met uw kind terecht voor complexe, acute en chronische aandoeningen. Aandoeningen die vaker voorkomen of juist heel zeldzaam zijn. Om uw kind de beste zorg te bieden werken we samen met u, als ouder en/of verzorger. De behandeling die we uw kind bieden is van hoge kwaliteit en van topniveau. Daarbij kijken we niet alleen naar de ziekte van het kind, maar begeleiden we u en uw kind ook in het omgaan met de ziekte en de behandeling.
Het Emma Kinderziekenhuis biedt zorg op twee locaties: locatie AMC (Meibergdreef) en locatie VUmc (De Boelelaan).

STICHTING STEUN EMMA KINDERZIEKENHUIS

Voor elk kind de beste toekomst. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar voor sommige kinderen is dat niet zo gewoon. Zij zijn ziek, soms ernstig ziek en hun toekomst dreigt niet zo te lopen als ze zelf hadden bedacht, of als de ouders hadden gedacht. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt het ziekenhuis om deze kinderen het maximale uit hun leven te laten halen. 

WAT DOET STICHTING STEUN EMMA?

De stichting werft fondsen voor innovatief wetenschappelijk onderzoek, we dragen bij aan voorzieningen voor kinderen en ouders en we ondersteunen psychosociale zorg. Dit zijn punten waar het ziekenhuis en de overheid niet voldoende middelen voor hebben. Door de inzet van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis op deze onderdelen kunnen kinderen zich, ondanks hun ziekte, blijven ontwikkelen en leren omgaan met hun ziekte.

Het grootste project van de Stichting voor de komende jaren is de realisatie van een vernieuwde afdeling IC Neonatologie tot een toonaangevend expertisecentrum op wereldniveau. Alles voor de allerkleinsten. Eén op de twaalf kinderen wordt al voor de 37e week van de zwangerschap geboren en jaarlijks ruim 2.000 kinderen zelfs voor de 32e week. Wanneer baby’s zo vroeg geboren worden, is de kans groot dat dit blijvende gevolgen heeft op hun functioneren op latere leeftijd.